Facts About kronik total oklüzyon (cto) işlemleri teorisi Revealed
Aynı zamanda kalsifik plaklar kendi aralarında boyutları baz olarak alındığında; hafif kalsifik plak, orta kalsifik plak, yoğun kalsifik plak diye gruplandırılır. Non-kalsifik plaklar dakonsantirik ya da ekzantrik oluşuna bağlı olarak fibrotik veya yağlı kalsifik plak olarak guruplara ayrılmaktadır.Kalp kapağı hastalıkları, özellikle değişen yaşam koşulları doğrultusunda sıklıkla karşımıza çıkan v…
Bazı durumlarda ve asendan aortayı içermeyen bazı anevrizmalarda “stent greft tamiri” diye bilinen yeni bir tamir yöntemi vardır. Abdominal anevrizma tamiri için negligible invaziv bir tedavi yöntemidir.
Balon, daralmış alana ulaştığında şişirilerek arterin açılmasını sağlar. Balonun şişirilmesi, plak birikimini sıkıştırarak arterin genişlemesini ve kan akışının iyileşmesini sağlar.
Abdominal aort anevrizmalarında ilk belirtilerin hayatı tehdit edebilen rüptür ile birlikte oluşması oldukça istenmeyen bir durumdur. Bu yüzden belli durumlarda abdominal aort anevrizmasından şüphelenildiğinde tarama testleri yapılır. Taramalar genelde ultrason ile yapılır.
Aortanın tüm anevrizmalarında olduğu gibi torakal aort anevrizmasında da tedavi kararı sadece damar çapına bakılarak yapılmaz. Anevrizmanın kontrollerde büyüme hızı, yakınma oluşturması, yırtılması gibi sorunlarda genişliğe bakılmaksızın tedavi gerekebilir.
Kalp çarpıntısı olan bir kişi, semptomları hafifletmek ve riskleri azaltmak için sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri yapmalıdır.
Koroner Anjiyografi Rehberliği: FFR, koroner anjiyografi sırasında darlıkların gerçek etkisini değerlendirir ve doktorlara tedavi planlamasında rehberlik eder. Darlığın ciddiyeti ve etkisi doğru bir şekilde belirlenerek gereksiz girişimlerin önlenmesi sağlanır.
Operasyon öncesi değerlendirme önemlidir. Abdominal aort anevrizmalarında koroner arter hastalığı da sıktır ve tedavi edilmeyen koroner arter hastalarında operasyon mortalitesi yüksektir.
Aort Abdominal organlara yönlenen dallara ayrılmaktadır. Ana dallarının şu şekilde sıralayabiliriz.
Bu hastalıkta asıl threat çapın beş santimetreye yaklaşması halinde oluşmaya başlar. Bu durumda hastanın acil olarak müdahale altına alınmasına gerek duyulur. Genel olarak üç santimetreyi biraz aşan durumlarda, hastanın arterinde yırtılma riski yoksa müdahaleye gerek duyulmayabilir. Bu gibi durumlarda hasta düzenli olarak yapılan tetkiklerle kontrol altında tutulur. Eğer hastanın arterinde genişleme durmuşsa çoğu durumlarda ömür boyu ilaç bile kullanmadan sağlıklı bir hayat sürebilmektedir.
Kalsifikasyon damarlarda oluşan kireç tabakası olarak nitelendirilebilinir. Aynı zamanda vücutta depolanan kalsiyuma da kalsifikasyon advertı verilmektedir. Genel olarak kemik dokularında oluşan bu durum; bazı durumlarda vücutta bulunan kıkırdak ya da atardamarlarda ortaya çıkabilmektedir.
Ancak, bazı durumlarda diğer erişim noktaları da tercih edilebilir, örneğin göğüs kemiği altından yapılan transapikal yaklaşım veya doğrudan aorta girilerek yapılan transaortik yaklaşım.
Aort damarında yırtılma olan bir hasta aniden şiddetli bir göğüs ağrısına Detay maruz kalır. Dayanılmaz bir şiddete sahip olan bu ağrılar sırasında iç organların parçalandığı hissine kapınılır.